Tjäna pengar till klassen eller laget - smart & enkelt koncept

Tips & Recept





Saffran


Saffransdoftande fiskgryta

Mustig god gryta

Den här grytan kan med fördel förberedas dagen innan.

Lussebullar utan kesella

Ett lussekattsrecept av världsklass

Högklassiga lussekatter skapade på sirap och utan kesella.

Lussebullar med kesella

Här kommer ett klassiskt lussebullsrecept.

Lussebullar med kesella (ca 30 st)

Saffranstryffel

Härlig tryffel med smak av konjak och saffran med vit choklad

En fantastisk efterrätt/fika med lyxig känsla!

Saffranspata med räkor och fänkål

En ljuvt doftande pasta med en fräsch touch

30 minuter, 4 portioner

Saffranstryffel



Ingredienser
  • 300 g vit choklad
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • 0,5 gram saffran från Antonio Sotos
  • 100 g mörk choklad 70%
Gör så här
  1. Finhacka den vita chokladen, mortla saffranstrådarna och placera i en bunke eller skål tillsammans med grädden.
  2. Smält skålens innehåll över vattenbad till en slät smet.
  3. Blanda i konjak och tag av från värmen.
  4. Låt stå framme i rumstemperatur ett tag för att svalna.
  5. Ställ smeten i kylen när den svalnat och låt stå över natten.
  6. Tag ut smeten och forma till runda bollar.
  7. Förvara färdiga bollar i kylen.
  8. Smält den mörka chokladen och lägg en liten klick choklad i handen.
  9. Rulla saffranstryffeln mellan händerna så att den täcks av choklad.
  10. Rulla den sedan i kakao.
  11. Förvara tryffeln i kylen.