Tjäna pengar till klassen eller laget - smart & enkelt koncept

Tips & Recept





Saffran


Saffransdoftande fiskgryta

Mustig god gryta

Den här grytan kan med fördel förberedas dagen innan.

Lussebullar utan kesella

Ett lussekattsrecept av världsklass

Högklassiga lussekatter skapade på sirap och utan kesella.

Lussebullar med kesella

Här kommer ett klassiskt lussebullsrecept.

Lussebullar med kesella (ca 30 st)

Saffranstryffel

Härlig tryffel med smak av konjak och saffran med vit choklad

En fantastisk efterrätt/fika med lyxig känsla!

Saffranspata med räkor och fänkål

En ljuvt doftande pasta med en fräsch touch

30 minuter, 4 portioner

Saffranspasta med räkor och fänkål



Ingredienser
  • 800 g stora räkor med skal, färska eller upptinade frysta (Fungerar även med scampi)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 500 g fänkål
  • 0,5 g saffran från Antonio Sotos
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar
  • 400 g tagliatelle, alt annan bandpasta
  • 2 msk finhackad persilja
Gör så här
  1. Skala räkorna och hacka löken.
  2. Skölj, ansa och dela fänkålen. Skär bort stocken i mitten och skär halvorna i tunna strimlor.
  3. Sjud saffranet en kort stund med vinäger och olivolja i en liten kastrull.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs fänkålsstrimlorna och löken tills de mjuknat något. Rör i saffransblandningen, salta och peppra.
  5. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastan och koka den al dente (eller efter smak). Häll av vattnet men spara några skedar för att späda med.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök och saffransblandningen. Tillsätt ev. ett par matskedar pastavatten. Rör om ordentligt så att allt blandar sig väl. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan på eftervärme och blanda sist i persilja och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera direkt