äppelpaj med saffran

Äppelpaj med saffran - Godaste äppelpajen 2024

Bjud dina gäster på en magiskt god äppelpaj med saffran & kola

Äppelpaj är en favorit hos många, men tänk om man gjorde den lite lyxigare? Och lite knäckigare? Lite lenare? Och helt otroligt god så även personer som inte tycker om äpplen skulle älska den? Ja, då får man en äppelpaj med saffran och kola! 

Detta behöver du för att baka en äppelpaj med saffran

Pajskal:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 krm salt

Fyllning:

  • 6 äpplen
  • 3 msk smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och knåda ihop tillsammans med mjöl, socker och salt till en smuldeg. 
  3. Kärna ur äpplena och skär upp dom i mindre klyftor som du steker i smör. Blanda sedan ner socker och låt det smälta. När det har smält så tillsätter du grädde och saffran och låter blandningen koka ihop 2-3 minuter.
  4. Placera saffransäpplena i en form (22 cm i diameter) och strö över smuldegen. Grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllne. 
  5. Servera din äppelpaj med saffran tillsammans med lättvispad grädde, len vaniljglass eller fluffig vaniljvisp.

Hur enkelt? Fem ynka steg och sedan kan du imponera ordentligt på dina gäster. Vem vet, kanske har ni precis hittat ert nya favoritrecept?

 

Detta inlägget publicerades hösten 2024.