fotbollscuper-i-sverige
CUPER & TURNERINGAR

Stora fotbollscuper i Sverige

 

Här listar vi tips för er som vill åka på fotbollscup
med laget! 

Sverige är ett land med en stark fotbollstradition, och därav finns det många olika fotbollscuper att välja mellan för lag och spelare i alla åldrar. Därför ger vi dig en guide till fotbollscuper/ungdomscuper i Sverige, med information om hur du hittar rätt cup för ditt lag, samt för dig som fotbollsspelare.

Varför delta i en fotbollscup?

Det finns flera olika anledningar till att man vill delta i en fotbollscup. Dels så är det ett bra sätt att få erfarenhet av att spela matcher mot andra fotbollslag då det kan främja samarbetet inom det egna laget. Sedan är det självklart också en rolig, men även social upplevelse. Fotbollscuper kan dessutom vara ett bra sätt att utveckla sina egna fotbollsfärdigheter då man tävlar mot lag man aldrig tävlat mot innan.

Hittar rätt fotbollscup i Sverige

Vidare finns det många tillvägagångssätt för att hitta rätt fotbollscup. Först och främst kan ett sätt vara att leta på nätet då det finns många webbplatser som samlar information om just fotbollscuper i Sverige. Ett annat sätt är att fråga din fotbollsklubb om de har tips på lämpliga cuper för ert lag. Utöver det är det även bra att höra med vänner & bekanta som har varit iväg på fotbollscup innan, de har säkerligen bra tips & råd för dig och ditt lag! 

Populära fotbollscuper i Sverige 2024

Här är fyra populära fotbollscuper i Sverige:

 • Eskilscupen i Helsingborg är en av Sveriges största fotbollscuper. Cupen äger rum varje sommar och lockar över 13 000 spelare från hela landet.
 • Umeå Fotbollsfestival, en annan stor cup, spelas också varje sommar. Denna cup spelas i Umeå och lockar över 10 000 spelare.
 • BP Kandyz Cup i Stockholm spelas varje vinter. Cupen äger därav rum inomhus och lockar över 1 000 spelare.
 • Lux Cuper strävar efter att ge en helhetsupplevelse för samtliga inblandade. De brinner för att arrangera högkvalitativa fotbollscuper för ungdomar och barn och de arrangerar samtliga cuper med sina samarbetspartners IFK Kristinehamn, IF Brommapojkarna och IFK Mariehamn.

Tips för att delta i en av Sveriges största fotbollscuper

 • Anmäl er i god tid. De flesta fotbollscuper har nämligen ett begränsat antal platser, så det är viktigt att man anmäler sig och sit fotbollslag i god tid.
 • Det är en god idé att läsa på om cupen. Ta reda på vad som ingår i anmälningsavgiften, om ni behöver boka boende, samt när och var cupen utspelar sig. På så sätt undviker ni att ta fel på tider och datum och kan istället fokusera på det roliga.
 • Packa rätt utrustning. Se till att ni har all utrustning ni behöver för att delta i cupen, till exempel skor, shorts, tröja och vattenflaska. Det kan även vara skönt att ha med sig någon tjockare tröja & underställsbyxor om det blir kallt.
 • Kom ihåg att det viktigaste är att ha kul! Att åka på fotbollscup är en rolig och social aktivitet som kan stärka sammanhållningen inom ert lag och bli ett oförglömligt minne!

5 saker att tänka på för att vinna fotbollscupen!

Att delta i en fotbollscup är framförallt en spännande och utmanande upplevelse. För att öka era chanser att vinna är det däremot bra att tänka på några saker som vi nämner här nedan. 

1. Förberedelser för fotbollscupen

 • Träna hårt: Se först & främst till att du och ditt lag är vältränade och förberedda för fotbollscupen. Träna regelbundet och fokusera på både kondition och teknik.
 • Spela ihop: Det är även viktigt att ni som lag har spelat ihop och känner varandra väl. Spela träningsmatcher och öva på olika situationer som kan uppstå på planen.
 • Skapa en positiv laganda: En god laganda är självklart avgörande för framgång. Stötta varandra, peppa varandra och ha kul tillsammans inom laget!

2. Strategi under fotbollscupen

 • Analysera motståndarna: Vidare kan det vara en god idé att ta reda på så mycket information som möjligt om dina motståndare. Vilken spelstil har de? Vilka är deras styrkor och svagheter?
 • Utarbeta en taktik: Baserat på din analys av motståndarna kan du ta fram en taktik för matchen. Bestäm hur ni ska spela, glöm däremot inte att främst fokusera på er själva och att ni har roligt tillsammans.
 • Var flexibel: Var beredd på att anpassa din taktik under matchens gång. Om motståndarna spelar på ett oväntat sätt är det fördelaktigt om du kan ändra din strategi.

3. Mental förberedelse

 • Ha en positiv inställning: Tro på dig själv och ditt lag. Gå in i matchen med en vinnarmentalitet, det gör det dessutom roligare!
 • Var fokuserad: Under matchen är det viktigt att du är fokuserad på spelet och inte låter dig distraheras av yttre faktorer.
 • Hantera motgångar: Det är oundvikligt att saker inte alltid går som du vill under en match. Om ni hamnar i underläge är det därför viktigt att du behåller lugnet och inte ger upp.

4. Lagsamarbete på cupen

 • Kommunicera: Det är viktigt att du och dina lagkamrater kommunicerar effektivt med varandra under fotbollscupen.
 • Stötta varandra: Kom ihåg att hjälpa varandra och peppa varandra. Var en positiv lagkamrat.
 • Spela för varandra: Det viktigaste är att ni spelar för varandra som ett lag. Laget före jaget.

5. Ha kul!

Att åka på fotbollscup ska vara roligt. Glöm därmed inte att njuta av att spela fotboll och att umgås med dina lagkamrater.

Bonustips inför cupen

 • Se först & främst till att du är ordentligt utvilad och har ätit bra innan fotbollsmatchen.
 • Värm sedan upp ordentligt innan fotbollsmatchen.
 • Drick även vatten regelbundet under matchen.
 • Slutligen är det viktigt att du tar hand om dig själv efter matchen.

Genom att följa dessa tips kan du öka dina chanser att vinna fotbollscupen. Kom ihåg att det viktigaste är att ha kul och att spela som ett lag!

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för er som vill hitta rätt fotbollscup för ert lag!

Ha råd med fotbollscuper

Om ni behöver pengar för att ha råd att åka på cup kan ni kolla in våra tips och råd om hur ni tjänar pengar till laget. Med Säljdirekt och vår nya digitala lösning blir försäljningsprocessen enkel, riskfri och rolig. Vi finns alltid här för att hjälpa er tjäna pengar till laget och med oss erbjuder ni populära produkter med hög kvalitet vilket gör produkterna lättsålda. Därmed tjänar ni enkelt in pengarna ni behöver för att åka på fotbollscup med laget!