fotbollscuper-i-sverige
CUPER & TURNERINGAR

Fotbollscuper i Sverige

 

Här listar vi tips för er som vill åka på fotbollscup
med laget! 

Sverige är ett land med en stark fotbollstradition, och därav finns det många olika fotbollscuper att välja mellan för lag och spelare i alla åldrar. Därför ger vi dig en guide till fotbollscuper i Sverige, med information om hur du hittar rätt cup för ditt lag, samt för dig som spelare.

Varför delta i en fotbollscup?

Det finns flera olika anledningar till att man vill delta i en fotbollscup. Dels så är det ett bra sätt att få erfarenhet av att spela matcher mot andra lag då det kan främja samarbetet inom det egna laget. Sedan är det självklart också en rolig, men även social upplevelse. Cuper kan dessutom vara ett bra sätt att utveckla sina egna fotbollsfärdigheter då man tävlar mot lag man aldrig tävlat mot innan.

Hur hittar man rätt fotbollscup?

Det finns många tillvägagångssätt för att hitta rätt fotbollscup. Först och främst kan ett sätt vara att leta på nätet då det finns många webbplatser som samlar information om fotbollscuper i Sverige. Ett annat sätt är att fråga din fotbollsklubb om de har tips på lämpliga cuper för ert lag. 

Populära fotbollscuper i Sverige

Här är fyra populära fotbollscuper i Sverige:

  • Eskilscupen i Helsingborg är en av Sveriges största fotbollscuper. Cupen äger rum varje sommar och lockar över 13 000 spelare från hela landet.
  • Umeå Fotbollsfestival, en annan stor cup, spelas också varje sommar. Denna cup spelas i Umeå och lockar över 10 000 spelare.
  • BP Kandyz Cup i Stockholm spelas varje vinter. Cupen äger därav rum inomhus och lockar över 1 000 spelare.
  • Lux Cuper strävar efter att ge en helhetsupplevelse för samtliga inblandade. De brinner för att arrangera högkvalitativa fotbollscuper för ungdomar och barn och de arrangerar samtliga cuper med sina samarbetspartners IFK Kristinehamn, IF Brommapojkarna och IFK Mariehamn.

Tips för att delta i en fotbollscup

  • Anmäl er i god tid. De flesta cuper har nämligen ett begränsat antal platser, så det är viktigt att man anmäler sig i god tid.
  • Det är en god idé att läsa på om cupen. Ta reda på vad som ingår i anmälningsavgiften, om ni behöver boka boende, samt när och var cupen utspelar sig. 
  • Packa rätt utrustning. Se till att ni har all utrustning ni behöver för att delta i cupen, till exempel skor, shorts, tröja och vattenflaska.
  • Kom ihåg att det viktigaste är att ha kul! Att åka på cup är en rolig och social aktivitet som kan stärka sammanhållningen inom ert lag och bli ett oförglömligt minne!

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för er som vill hitta rätt fotbollscup för ert lag!

Om ni behöver pengar för att ha råd att åka på cup kan ni kolla in våra tips och råd HÄR! Med Säljdirekt och vår nya digitala lösning blir försäljningsprocessen enkel och riskfri!