hockeyläger

Hockeyläger 2024 - Ultimat guide

Åk på hockeyläger och utvecklas som hockeyspelare

Hockeyläger är en fantastisk möjlighet för barn och ungdomar att utveckla sina hockeyfärdigheter, träffa nya vänner och ha roligt. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren spelare, finns det ett hockeyläger som passar just dig. I detta blogginlägg går vi genom allt du behöver veta om hockeyläger, med tips på hur du hittar det perfekta lägret för dig.

Varför hockeyläger?

Att åka på hockeyläger har många fördelar för barn och ungdomar, bland annat nedanstående punkter.

 • Förbättra dina hockeyfärdigheter: Först och främst får du chansen att träna med erfarna hockeytränare som kan ge dig tips och råd för att förbättra din teknik, ditt spel och din taktik.
 • Ha roligt: Hockeyläger är även en tid för skratt, lek och gemenskap. Du får träffa nya vänner och skapa minnen för livet samtidigt som du får spela sporten du älskar.
 • Få nya utmaningar: Du får dessutom testa nya övningar och spel som du kanske inte gör på din vanliga träning. Detta gör att du verkligen har chansen att utvecklas.
 • Lär dig av de bästa: På många hockeyläger får du även träffa och spela med riktigt duktiga hockeytränare.

Hitta perfekta hockeylägret

När du letar efter ett hockeyläger för dig bör du tänka på en del saker. Det viktigaste är självklart att du känner dig trygg och att du ser fram emot lägret, men nedanstående punkter kan även hjälpa dig att hitta det perfekta hockeylägret.

 • Din ålder och nivå: Det finns ishockeyläger för barn och ungdomar i alla åldrar och nivåer, allt från nybörjare till elitspelare.
 • Plats: Vill du åka på läger nära hemmet eller på en annan plats längre bort? Kolla runt vad det finns för olika valmöjligheter.
 • Längd: Vidare bör du tänka på hur många dagar du vill vara iväg på lägret. Olika läger erbjuder olika många dagar och olika upplägg vad gäller övernattning eller dagläger. 
 • Kostnad: Hur mycket pengar vill du lägga på lägret? Åker ni som lag och vill tjäna pengar till laget så är det enkelt att göra med oss på Säljdirekt.
 • Program: Vad ingår i lägrets program? Tränar de på is, off-ice, eller båda? Undersök noga så du inte blir besviken när du väl är på plats.
 • Tränare: Vilka tränare leder lägret? Läs recensioner och hör runt med vänner och bekanta om de har några rekommendationer.
 • Faciliteter: Vilka faciliteter har lägret? Erbjuder de mat och hjälp med utrustning som eventuellt går sönder? Läs på så du är förberedd.

Hockeyläger för barn & ungdomar

Här nedan ger vi även några tips på olika hockeyläger runt om i Sverige, men även på Åland, för barn och ungdomar.

Hockeyläger 2024 - Stadium Sports Camp

Stadium Sports Camp har ett hockeyläger under sommaren. Här får du spendera en vecka med att spela hockey och spendera tid med de andra barnen och ungdomarna på lägret. Ni blir indelade i grupper utefter ålder och på isen fokuserar ni på individuell utveckling av er teknik men även lagarbete inför matcher. Dessutom får ni som är målvakt specialträning med kompetenta målvaktstränare. 

Ishockey på Åland

I Islandia hallen i centrala Mariehamn kan ni åka på hockeyläger från september till april. Hit kommer både svenska och finska föreningar och det går snabbt att ta sig med båt till Åland. På detta hockeyläger får ni dessutom bo på hotell och det ingår även middagar, luncher och kvällsmål under lägerdagarna. 

OLKA Sportresor

OLKA Sportresor arrangerar hockeyläger på flera olika orter i Sverige. Hit vänder sig flera hockeygrupper för att få hjälp med att hitta sitt perfekta hockeyläger. OLKA hjälper till med allt från boende, mat transporter, träning och eventuella utflykter. 

Lysekil Sommarhockeyskola

Vidare kan ni åka på sommarhockeyskola i Lysekil sommaren 2024. Här kan faktiskt barn få deltaga gratis i en hel vecka i utbyte mot att du som förälder utför en uppgift under ett visst antal timmar. Ni kan till exempel hjälpa till i köket, kafeterian eller andra saker. Här kan barnen antingen gå på dagsläger eller sova över och sedan erbjuder de även målvaktsskola parallellt med skolan för utespelare. 

Tips inför hockeylägret

 • Var förberedd: Se till att träna ordentligt på förhand så att du är i god form när du kommer till lägret. Det blir ju dessutom roligare att träna när man vet att man ska få åka iväg på ett läger och spela med nya personer.
 • Var positiv och motiverad: Var villig att lära dig nya saker och ta emot feedback. Kom ihåg att ni är där för att bli ännu bättre inom hockeyn och var inte för hård mot dig själv.
 • Var en bra lagkamrat: Stötta och uppmuntra dina lagkamrater. Det blir mycket roligare att spela hockey om det är god stämning inom laget. 
 • Ha roligt: Slutligen är det viktigaste att du har roligt och njuter av upplevelsen och hockeylägret!

En investering i din hockeyframtid

Hockeyläger är en fantastisk möjlighet för barn och ungdomar att utveckla sina hockeyfärdigheter, träffa nya vänner och ha roligt. Att investera i ett hockeyläger är en investering i er hockeyframtid.

Vi hoppas att detta blogginlägg har inspirerat er att anmäla er till ett hockeyläger! Vi önskar er all lycka till på ert hockeyläger!

 

hockeyläger 1
hockeyläger 2