klassresa göteborg

Klassresa till Göteborg

7 roliga tips & idéer för er klassresa till Göteborg

En klassresa till Göteborg är perfekta valet för er som drömmer om en spännande och lärorik klassresa tillsammans med klassen. Sveriges näst största stad erbjuder något för alla, allt från kultur och historia till natur och roliga nöjen. I det här blogginlägget får ni därför tips och råd om hur ni kan planera en oförglömlig klassresa till Göteborg.

Varför åka på klassresa till Göteborg?

Göteborg är en pulserande stad med en rik historia och kultur. Här kan ni besöka fascinerande museer, vandra genom charmiga kvarter och njuta av en livlig atmosfär. Men Göteborg är inte bara en storstad - den har också en vacker natur med skärgård och parker.

Vad kan man göra i Göteborg?

Möjligheterna för en klassresa till Göteborg är oändliga! Här tipsar vi därför om några av de mest populära aktiviteterna för skolklasser att göra tillsammans på en klassresa.

Liseberg: Sveriges största nöjespark med åkattraktioner för alla åldrar. Utmana klasskompisarna i spel och attraktioner för en oförglömlig klassresa tillsammans!

Universeum: En interaktiv vetenskaps- och teknikmuseum där ni kan lära er om allt från rymden till människokroppen. Ni kan även gå på deras shower, aktiviteter och experiment. Kolla ut vad som är aktuellt på Universeum när ni ska på klassresa till Göteborg!

Skansen Kronan: En fästning med en fantastisk utsikt över Göteborgs stad. Ni kan boka en guidad tur och få höra mer om Skansen Kronans historia av en uppklädd officer som möter upp er utanför den tunga järnporten in i borgen.  

Haga: "Göteborgs mysigaste gata", ett charmigt kvarter med kullerstensgator, små butiker och mysiga kaféer. Här kan ni strosa runt med klassen och kolla på allt mysigt som finns! Perfekt aktivitet under er klassresa till Göteborg.

Paddan: En båttur genom Göteborgs kanaler där ni får se staden från ett annat perspektiv. Upplev den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet. Ni får även höra om Göteborgs uppbyggnad och försvar, så spännande!

Slottsskogen: En av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. En stor park med lekplatser, gräsmattor och en djurpark. Picknicka med klassen och ta en mysig promenad och kolla på alla fina växter. Dessutom helt gratis att besöka!

Göteborgs skärgård: Ta en båttur till en av de många öarna i Göteborgs skärgård och njut av den vackra naturen. Mysiga promenadstigar, vackra stränder och mysiga gränder som passar perfekt att besöka på er klassresa till Göteborg året om!

Planera en klassresa till Göteborg

Att planera en klassresa kan verka som en utmaning, men med lite god planering kan det bli en rolig och smidig process. Vidare ger vi här några tips för att er planering av klassresan till Göteborg ska bli så smidig som möjligt.

 • Börja planera i god tid: Det är bra att börja planera er klassresa till Göteborg minst 6 månader innan avresa. Detta ger er tid att boka boende, transporter och aktiviteter. Se även till att ni har pengarna ni behöver inför klassresan. Tjäna pengar till klassen med oss på Säljdirekt genom att sälja lättsålda produkter som ger hög förtjänst!
 • Sätt upp en budget: Bestäm hur mycket ni vill spendera på klassresan och gör en budget som ni kan följa vid planerandet. Detta gör att ni får en tydlig bild av hur mycket saker och ting kostar och därmed förebygger ni oplanerade kostnader.
 • Välj boende: Det finns många olika boendealternativ i Göteborg för en klassresa, allt från vandrarhem och hotell till stugor och campingplatser. Välj ett boende som passar era behov och er klassbudget.
 • Boka transporter: Boka tåg eller bussbiljetter i god tid, speciellt om ni reser under högsäsong. Då kan ni spara mycket pengar.

Annan planering inför klassresan

Förutom de största och viktigaste punkterna så är det även andra saker som kan vara bra att tänka på innan er avresa. Nedanstående punkter är bra för att samtliga ska kunna planera och känna sig förberedda inför klassresan till Göteborg.

 • Planera aktiviteter: Boka aktiviteter och sevärdheter inför er klassresa till Göteborg i god tid, så att ni inte riskerar att missa något. En del av aktiviteterna vi tipsade om här ovan kan vara bra att kolla upp ett tag innan.
 • Skapa ett program: Skapa ett program för klassresan med information om boende, transporter, aktiviteter och måltider. Detta gör det enkelt för alla i klassen att ha koll på agendan så ingen missar något och så inga missförstånd uppkommer.
 • Informera föräldrarna: Informera föräldrarna om klassresan till Göteborg i god tid och ge dem all information de behöver. 
 • Skriv en packlista: Skriv en packlista som samtliga i klassen kan gå efter. Detta gör att ingen glömmer något väsentligt inför resan!

Tips för en lyckad klassresa till Göteborg

 • Var flexibla: Planera inte allt in i minsta detalj, var flexibla och beredd att ändra planer om det behövs. Väder kan påverka planerna och likaså kan andra oväntade saker uppstå.
 • Var positiv: Ha en positiv attityd och var öppen för nya upplevelser. 
 • Samarbeta: Samarbeta med era klasskamrater och lärare för att göra klassresan så bra som möjligt. Detta är något ni gör tillsammans!
 • Ha roligt! Klassresor ska vara roliga och minnesvärda. Njut av resan och skapa nya minnen tillsammans med era klasskamrater.

Göteborg är en perfekt stad för en klassresa. Med lite planering och god samarbete kan ni skapa en oförglömlig upplevelse för er som klass tillsammans!

Bonustips för er resa till Göteborg

 • Läs på om Göteborg: Läs på om Göteborg så ni vet hur ni kan planera er klassresa och göra den så bra som möjligt. Är det något ni verkligen inte vill missa?
 • Läs bloggar och recensioner: Det finns många bloggar och recensioner om klassresor till Göteborg online. Läs vad de har att säga och ta åt er av tips som ni hittar!
 • Använd sociala medier: Använd sociala medier för att hitta information inför er klassresa. 

Tjäna pengar till klassresan

Behöver ni tjäna pengar inför klassresan till Göteborg först? Då hjälper vi på Säljdirekt er gärna! Med oss kan ni sälja lättsålda produkter av högsta kvalitet för att samla in pengar till klasskassan. Sälj digitalt med hjälp av en personlig webbshop eller beställ hem produkterna och sälj med de direkt i handen. Tveka inte på att kontakta oss om ni har några som helst funderingar!

Vi önskar er en underbar klassresa till Göteborg!

Detta blogginlägg publicerades våren 2024.