klassresa till stockholm

Klassresa till Stockholm - Vår topplista 2024

Aktiviteter, tips & planering inför er klassresa till Stockholm

En klassresa till Stockholm passar perfekt för er som drömmer om en skattjakt genom historien, en picknick i skärgårdsidyllen eller att kasta er ut i Gröna Lunds virvlande värld. Då är Stockholm det perfekta resmålet för er klassresa! Sveriges pulserande huvudstad bjuder på oändliga möjligheter och oförglömliga upplevelser för alla smaker och skolklasser. I detta inlägg ger vi våra bästa tips för en klassresa till huvudstaden!

Varför klassresa till Stockholm?

Tänk er en stad där vikingaskepp vilar på botten, kungliga slott reser sig mot himlen och medeltida gränder slingrar sig runt pittoreska hus. Stockholm är en magisk blandning av historia, kultur och modern puls, perfekt för en klassresa som garanterat etsar sig fast i minnet hos samtliga i klassen. Se våra 7 främsta tips för er klassresa till vår vackra huvudstad här nedan.

7 tips för en klassresa till Stockholm

Eftersom det finns så otroligt mycket att hitta på i vår vackra huvudstad, Stockholm, så ger vi er olika tips på vad ni kan hitta på under er klassresa. En del saker är sådant som man nästan bara måste se när man besöker staden, medan andra är ett plus i kanten.

Sevärdheter i Stockholm

 • Gamla Stan: Vandra genom kullerstensgator, beundra färgglada hus och känn historiens vingslag i Stockholms medeltida hjärta. Här möts nutid och dåtid och är ett måste att besöka när ni är i Stockholm på klassresa. Det kryllar av mysiga restauranger & kaféer och ni kan även boka en kuslig spökvandring där ni får veta allt om gastar och spöken!
 • Kungliga Slottet: Besök kungafamiljens residens och beundra skattkammaren, full av glittrande juveler och kronor. Ni kan även få veta mer om slottets medeltida historia på Museum Tre Kronor och besöka Representationsvåningarna för att få en inblick i historien.  
 • Djurgården: Promenera i gröna oaser, besök museer och känn pulsen från Gröna Lund på Djurgården, en grön oas mitt i Stockholm. Ta en promenad runt djurgårdskanalen och avsluta med en fika i Rosendahls trädgård.

Roliga & spännande saker i Stockholm

 • Vasamuseet: Gå på skattjakt i djupet av Vasa-skeppet, ett mäktigt 1600-talsskepp som sjönk på sin jungfrufärd den 10 augusti år 1628. Vasa var ämnat för att symbolisera Sveriges militära och politiska makt och stora mängder pengar lades ner på att dekorera det. Utanför museet finns även flertalet gräsplaner som passar perfekt för en picknick efter ert besök på Vasamuseet.
 • Skansen: Kliv in i en tidsmaskin och upplev hur Sverige såg ut förr i tiden på Sveriges äldsta friluftsmuseum. Skansen är beläget mitt på Djurgården och "levandegör upplevelser av natur och kultur - nu, då & i framtiden". Här finns både en djurpark och friluftsmuseum och ett besök här passar perfekt för en klassresa till Stockholm!
 • Gröna Lund: Skrik av glädje i Gröna Lunds nöjesfält, en av Europas äldsta nöjesparker med åkattraktioner för alla åldrar. Här kan ni även gå på konserter, utmana klasskompisarna i 5-kamp och frossa i sockervadd. Perfekt att besöka på en klassresa till Stockholm för de som vill ha lite extra kul!
 • Stockholms skärgård: Upplev den vackra skärgårdsnaturen med tusentals öar och koboltblått vatten. Ta en båttur och njut av idyllen! Packa ner matsäck och ta båten till Fjäderholmarna för en härlig dagsutflykt fylld med bad och glass.

Planera er klassresa till huvudstaden

För att er klassresa ska bli en succé, krävs lite planering. Börja därför i god tid, sätt en budget, boka boende och transporter och glöm inte att boka aktiviteter och sevärdheter. Skapa därefter ett program med allt ni vill hinna med och se till att samtliga i klassen kommer överens. Kom även ihåg att vara flexibla, positiva och samarbeta med varandra och era lärare! Behöver ni tjäna pengar till klassen inför er klassresa så hjälper vi på Säljdirekt er gärna!

Tips för er klassresa till Stockholm

 • Skapa en klasskassa: Samla in pengar till resan genom att sälja vår populära parmesanost eller lyxiga saffran. När ni säljer med oss får ni upp till hela 50% förtjänst!
 • Ha en klasskväll: Samla klassen innan klassresan och planera, spela spel och peppa varandra under försäljningsprocessen.
 • Ta massor av bilder: Dokumentera er klassresa till Stockholm och skapa ett bildspel efteråt tillsammans.

Stockholm väntar på er!

Med lite planering och en dos entusiasm kan ni skapa en klassresa som blir en oförglömlig upplevelse för hela klassen. Packa väskorna, ställ in siktet mot Stockholm och förbered er på en klassresa fylld av skratt, äventyr och nya minnen!

Övrigt inför klassresan till STHLM

 • Följ Visit Stockholm på sociala medier: Få tips och inspiration för er klassresa till Stockholm så den blir så bra som möjligt!
 • Använd hashtags: Dela era upplevelser på sociala medier med hashtags som #klassresastockholm eller #stockholmklassresa för att dela med er av era tips till andra skolklasser som funderar på att åka på en klassresa till Stockholm. 
 • Skapa ett klasskonto: Registrera ett klasskonto när ni samlar in pengar till klassresan så ni har koll på er ekonomi.

Samla in pengar till klassresan

Om er klass behöver tjäna pengar till klasskassan för att kunna komma iväg på er efterlängtade klassresa till Stockholm så hjälper vi gärna till! Bestäm er för vilken av våra produkter som ni vill sälja och sedan levererar vi varorna till er på önskad plats och dag. När ni har sålt färdigt behåller ni ofta upp till hela 50% av pengarna direkt! 

Slutligen önskar vi er en underbar klassresa till Stockholm!

Detta blogginlägg publicerades våren 2024.