studentflak text

Studentflak text & citat - 5 roligaste tipsen

Tips & knep för studentflak text

Studenten närmar sig med stormsteg och det är dags att börja planera det som många anser vara det roligaste och viktigaste med studentdagen, självaste studentflaket! Att pryda flaket med roliga och kreativa texter är en tradition som garanterat väcker uppmärksamhet och skratt hos åskådarna som ni passerar med flaket gatan. Men vad skriver man egentligen på sitt studentflak? Oroa er inte, vi delar med oss av våra bästa tips för vad ni kan skriva för text på ert studentflak!

Studenflak text - tips

Till att börja med är det viktigt att ni skapar ett öppet klimat som gör att alla i klassen vågar dela med sig av sina idéer och tankar. Texten till studentflaket är något ni ska komma fram till gemensamt och likaså målandet av lakanet till flaket. Vidare måste ni se till att allas röster blir hörda och att ingen tystas ner. Rösta er sedan fram till den texten ni helst vill ha på ert studentflak så ni blir nöjda.

Kortslutning angående er studentflak text? 

Inga problem! Det är lätt att känna sig tom i idébanken när det vankas planerande av studentflak. Det är ju nämligen många elever som ska enas om vilken text eller citat som ni ska pryda lakanet på ert studentflak med. Vi har därför samlat en rad med våra bästa tips och idéer på hur ni bör tänka när ni tar fram er text till studentflaket. Så här kommer en salig blandning av vad man kan skriva på studentflaket som garanterat får folk att le.

Studentflak text - inspiration

1. Självironi - alltid en vinnare!

Skratta gärna åt er själva och er som klass. Skojiga interna skämt och referenser till gemensamma minnen är alltid uppskattade. Kanske går det att dra ett skämt om er linje som ni har gått på gymnasiet? Eller om några fördomar om er klass? När ni börjar tänka så kommer ni säkert på vad ni kan skriva på ert studentflak

Exempel på självironiska studentflak texter:
 • "Detta trodde ingen - inte vi heller"
 • "Nu har vi chillat färdigt, nu börjar det på riktigt!"
 • "Vår klass har levt efter mottot att det finns omprov men inte omfest"

2. Hyllningar till lärare och personal

Att skriva en hyllande text på studentflaket för att visa uppskattning till de som slitit med er klass under gymnasietiden är inte heller helt fel. Har ni kanske en extra stöttande mentor som funnits där och stöttat er genom alla år? Eller har er skolmåltidsbiträde förgyllt era luncher med härliga skratt?

Exempel på hyllande studentflak texter:
 • "Tack [lärarnamn] för att du trodde på oss, även när ingen annan gjorde det!"
 • "Vår studievägledare sa att vi inte skulle klara det - men vi visade dem!"
 • "Skolmaten var inte alltid en höjdpunkt, men [kökspersonalens namn] gjorde det alltid lite godare!"

3. Skriv om aktuella händelser på studentflaket

Använd er av aktuella trender, memes och popkulturella referenser för att göra era texter till studentflaket extra relevanta och roliga. Dessutom är det något som gör att texten inte blir lika intern och kan förstås av de ni åker förbi med flaket.

Exempel på vad ni kan skriva på studentflaket 2024:
 • "We are KENough"
 • "Vår gymnasietid var som ett avsnitt i KUWTK - fyllt av drama och oväntade överraskningar!"
 • "Vi vill tacka ChatGPT för att vi står här idag"

4. Ordspel och rim till texten på studentflaket

Låt kreativiteten flöda med ordspel och rim när ni kommer fram till vad ni ska skriva på studentflaket. Det ger texterna en extra finurlig och rolig touch.

Exempel på studentflak texter som rimmar:
 • "Idag tar vi vår student, nu kommer skolans korridorer inte lukta bränt"
 • "Nu ska vi ut i världen och använda vår kunskap om derivata, det är väll ett kvitto på att vi är smarta?"
 • "Ikväll är det dags för studentfesten, nu har vi faktiskt klarat av resten"

5. Interna skämt och referenser till studentflaket

För att texterna på studentflaket ska bli extra roliga för er, se till att inkludera interna skämt och referenser som bara ni i klassen förstår. När ni brainstormar er fram till er idé kommer ni ha väldigt kul tillsammans som klass. Gör en memorylane och gå varvet runt och berätta om ert roligaste minne ni har med klassen från gymnasietiden. Säkerligen kommer ni alla ihåg olika saker och kan påminna varandra om dessa och skratta tillsammans!

Viktigt att komma ihåg 

 • Det viktigaste är att ni har roligt och att texterna på studentflaket speglar er personlighet och klassens humor.
 • Var kreativa och tveka inte på att göra texterna mer visuellt tilltalande. Använd er av olika färger, måla emojis & figurer och använd er lekfullhet!
 • Se till att texterna är lätta att läsa från trottoaren. Skriv tydligt i starka färger.
 • Håll texterna respektfulla och undvik kränkande eller stötande innehåll. 

Med lite kreativitet och humor kan ni utforma en text till studentflaket som garanterat blir en succé, både för er och åskådarna som ni passerar med studentflaket!

Extra tips inför studentflaket

 • Skapa en gemensam spellista med härlig musik som ni spelar på flaket för att skapa en härlig stämning tillsammans. Se till att spellistan är tillräckligt lång för att räcka hela flakturen!
 • Håll humöret uppe och njut av dagen - det är er dag att fira! Se till att ni är redo för regn och kallare väder ifall det skulle uppstå.
 • Behöver ni tjäna pengar till studenten för att ha råd med studentflaket? Då är vi på Säljdirekt här för att hjälpa er! Med oss blir det enkelt och kul att tjäna pengar till studentflaket tillsammans.

 

Detta blogginlägg publicerades våren 2024.