tilltugg-till-studenten

STUDENTEN

Tilltugg till studenten

Behöver ni inspiration till vad ni kan bjuda era gäster på på er studentmottagning? Här tipsar vi om snabba, men även lyxiga, tilltugg!

Är det snart dags för studenten? Det är en stor dag som för med sig mycket planering, bland annat inför självaste studentmottagningen. Allt har olika upplägg och visioner om vad en studentmottagning innebär men oavsett hur många gäster man kan tänkas vänta är det trevligt att bjuda på lite tilltugg på studentmottagningen. Även det kan vara svårt att besluta om då det är vanligt med olika matpreferenser, samt att det kanske är ont om utrymme att sitta ner och äta. Men vi tipsar om enkel, snabb och god "finger food" som dina gäster kommer älska!

Pizza Bianca med parmesan

Älskvärt tilltugg till studenten

Pizza Bianca är ett tacksamt tilltugg till studentmottagningen när det är mycket annat som ska göras. Detta eftersom det inte tar för mycket tid och energi men är otroligt gott. Köp en färdig pizzadeg om du inte orkar göra själv och toppa den med ett jämnt lager ricotta, skivad mozzarella och riven parmesan. Grädda den sedan mitt i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter. Skär sedan upp den i små finger-food vänliga bitar och servera!

Parmesanchips

Enkelt tilltugg till studenten

Även detta är ett enkelt tilltugg att göra till många och det krävs faktiskt inte mer än en enda ingrediens! Riv parmesan och placera det sedan i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 225 grader i ungefär 5 minuter tills parmesanen smält och fått lite färg. Ta sedan ut plåten och ta bort bakplåtspappret så chipsen får svalna och stelna. Toppa de sedan med valfri topping, förslagsvis crème fraîche smaksatt med citronzest, eller ät som de är!

Parmesan-sticks

Krispigt tilltugg till studenten

Dessa passar perfekt att avnjuta på stående fot. Rulla ut en smördeg och pensla den med ägg. Därefter strör du över riven parmesan och eventuell annan smaksättning. Skär de sedan i remsor som du snurrar till lite. Lägg sedan skruvarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Nu har ni förhoppningsvis fått lite inspiration till vad ni kan servera på studentmottagningen! Med dessa snittar kommer era gäster aldrig vilja lämna, åtminstone inte utan recept!

 

Varför inte laga något av recepten och ta med er vid parmesanförsäljningen? Ni kan läsa mer om hur ni tjänar pengar till studenten HÄR!