tilltugg-till-studenten

STUDENTEN

Tilltugg till studenten

Behöver ni inspiration till vad ni kan bjuda era gäster på på er studentmottagning? Här tipsar vi om snabba, men även lyxiga, tilltugg!

Tilltugg till studenten är något man behöver man tänka på när det snart är dags för studenttider. Det är en stor dag som för med sig mycket planering, bland annat inför självaste studentmottagningen. Allt har olika upplägg och visioner om vad en studentmottagning innebär men oavsett hur många gäster man kan tänkas vänta är det trevligt att bjuda på lite tilltugg & snittar på sin studentmottagning. Även det kan vara svårt att besluta om då det är vanligt med olika matpreferenser, samt att det kanske är ont om utrymme för alla gäster att sitta ner och äta. Men därför tipsar vi på Säljdirekt om enkla, snabba och god snittar till studenten som dina gäster kommer att älska!

Tilltugg till studenten

Här nedan kommer tre av våra favoritrecept att bjuda gästerna på på studentmottagningen, samt några tips på snittar. Men låt oss börja med Pizza Bianca med parmesanost, parmesanchips & parmesan-sticks. 

Pizza som tilltugg till studenten

Pizza Bianca med Parmesanost

Detta är ett tacksamt tilltugg till studentmottagningen när det är mycket annat som ska göras. Detta eftersom det inte tar för mycket tid och energi men är otroligt gott. Köp en färdig pizzadeg om du inte orkar göra själv och toppa den med ett jämnt lager ricotta, skivad mozzarella och riven parmesan. Grädda den sedan mitt i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter. Skär sedan upp den i små finger-food vänliga bitar och servera!

Simpelt tilltugg till studenten

Parmesanchips

Även detta är ett enkelt tilltugg att göra till många och det krävs faktiskt inte mer än en enda ingrediens! Riv parmesan och placera det sedan i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 225 grader i ungefär 5 minuter tills parmesanen smält och fått lite färg. Ta sedan ut plåten och ta bort bakplåtspappret så chipsen får svalna och stelna. Toppa de sedan med valfri topping, förslagsvis crème fraîche smaksatt med citronzest, eller ät som de är!

Krispigt tilltugg till studenten

Parmesan-sticks

Dessa passar perfekt att avnjuta på stående fot. Rulla ut en smördeg och pensla den med ägg. Därefter strör du över riven parmesan och eventuell annan smaksättning. Skär de sedan i remsor som du snurrar till lite. Lägg sedan skruvarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

Snittar till studenten

När det gäller snittar till studenten finns det oändliga möjligheter. Men här nedan ger vi tips på några klassiska alternativ som alltid går hem!

Smörgåssnittar

Smörgåsar är enkla att göra och förbereda och kan dessutom anpassas till alla smaker. Prova till exempel rostbiffssmörgåsar med pepparrot och gurka, eller vegetariska smörgåsar med hummus och grillad paprika.

Wrap-snittar

Wraps är ett perfekt alternativ för en studentmottagning om ni vill ha en typ av buffé. Fyll wrapsen med kyckling, lax, skinka, ost eller grönsaker. Ett tips är att göra en wrap och dela upp den i flera småbitar så det blir som snittar och därmed är enkla för gästerna på studentmottagningen att äta.

Minipajer

Minipajer kan göras både söta och salta och är enkla att förbereda. Dessutom ser de alltid festliga och fina ut. Prova till exempel kyckling- och svamppajer, ost- och skinkpajer, eller små lemoncurdpajer med en söt jordgubbe på toppen.

Söta snittar till studenten

Snittar med frukt och bär är ett fräscht och somrigt alternativ till alla mer matiga snittar. Prova till exempel melon- och fetaostspett, jordgubbs- och mozarellaspett, eller vindruvs- och ostspett. Dessutom är det gulligt att göra några efterättssnittar som gästerna kan ta om de bara går förbi din mottagning lite snabbt. Små pajer, cupcakes eller kakor är något som alltid går hem.

Tips när ni serverar snittar till studenten

  • Se till att snittarna är färska: Gör snittarna dagen innan studentmottagningen eller på morgonen samma dag. Förvara de i kylskåpet under plastfolie och ta sedan fram dom i omgångar allt eftersom att de börjar ta slut.
  • Skär snittarna i lagom stora bitar: Snittarna ska vara lätta att äta med fingrarna och stoppa i munnen utan att spilla.
  • Servera snittarna på vackra fat eller tallrikar: Presentationen är viktig och det är kul att piffa lite extra fint till en studentmottagning! Ta fram fina fat och dekorera bordet med blommor för en somrig känsla.
  • Ha en variation av snittar: Se till att det finns något för alla smaker, så som vegetarianer och laktosintoleranta. Skriv gärna ut på lappar vad respektive snitt innehåller så dina gäster vet vad de kan äta. 

Nu har ni förhoppningsvis fått lite inspiration till vad ni kan servera på studentmottagningen! Med dessa snittar kommer era gäster aldrig vilja lämna, åtminstone inte utan recept!

Säljer ni parmesanost med klassen inför studenten? Varför inte laga något av recepten och ta med er vid parmesanförsäljningen? Glöm inte att läsa vårt inlägg om hur ni tjänar pengar till studenten!