bulle med bulle parmesanost

Bulle med bulle? Parmesan med parmesan.

Bulle med bulle, en dag firas den 10 april varje år, är en tradition med rötter i nordvästra Skåne, främst i Helsingborg och Landskrona. Den enkla men tillfredsställande kombinationen av en urgröpt fralla fylld med en chokladboll har vunnit många hjärtan. Men vad händer om du vill ha en variation på temat?

"Bulle med bulle" - inte för alla

Firandet av Bulle med bulle dagen innebär att man äter en helt vanlig fralla som man gröper ur och stoppar i en chokladboll i. Därefter plattar man till frallan så chokladbollen lägger sig som ett pålägg över hela frallan.Visst, bulle med bulle är en klassiker, men alla älskar inte kombinationen av fralla och chokladboll. För de som föredrar en mer delikat och sofistikerad smak, har vi ett perfekt alternativ: Parmesanost med parmesanost! Det vill säga parmesandipp med parmesanchips!

Parmesanost med parmesanost: En smakrik duett

Föreställ dig en krämig och god parmesandipp, gjord på crème fraîche och riven Parmigiano Reggiano. Servera den med parmesanostchips, antingen köpta eller enkelt gjorda hemma med bara en ingrediens! Hemmagjorda parmesanchips är inte bara enkla att laga, de blir också krispiga och perfekta för att doppa i den smakrika dippen.

Perfekt till alla tillfällen

Parmesanost med parmesanost passar perfekt för alla tillfällen. Bjud gästerna på en aptitretare innan middagen, servera dippen och chipsen som en del av ost- och charkbrickan, eller njut av dem som ett enkelt och gott snacks.

"Bulle med bulle" - en tradition, "parmesanost med parmesanost" - en innovation

Bulle med bulle må vara en tradition, men parmesanost med parmesanost är en innovativ twist som garanterat kommer att tillfredsställa både smaklökar och sinnen. Testa den här kombinationen nästa gång du vill ha en god och enkel aptitretare eller ett snacks.

En krämig och god parmesandipp bestående av crème fraîche och riven parmesanost, Parmigiano Reggiano. Detta serverar du med chips med smak av parmesanost, alternativt så gör du enkelt egna parmesanchips på bara några minuter. Hemmagjorda parmesanchips består dessutom faktiskt bara av en ingrediens! Hur gott att bjuda gästerna på innan kvällens middag? Eller servera parmesandippen och parmesanchipsen med lite fler ostar och marmelader till helgens ost- och charkbricka? Det funkar i stort sätt till allt och när som helst, inte bara en gång om året (där det faktiskt inte passar alls egentligen...)

Recept till bulle med bulle dagen

Parmesandipp

Blanda 2 dl crème fraîche med 2 dl finriven parmesanost. Servera med chips med parmesansmak eller hemmagjorda parmesanchips! Se recept på parmesanchips här nedan.

 

Parmesanchips

Parmesanchips? Ja exakt lika gott som det låter! Riv parmesanost och placera ut små högar på en plåt som du tillagar i ugnen på 200 grader tills de smält och fått lite färg. Låt svalna på galler och doppa sedan i din parmesandipp!

 

Tagga oss gärna i bilder om ni gör detta (@saljdirekt) och testa fler av våra recept! Kolla även in vårt inlägg med 50 otroliga recept med parmesanost.

Smaklig måltid och glad bulle på bulle dagen!