halsofordelar-med-saffran

FAKTA & TIPS

Hälsofördelar med saffran

Visste ni att saffran för med sig flera hälsofördelar? Här får du reda på vad saffran är bra för!

Saffran är en högst omtyckt krydda, speciellt kring jul, men även resten av året. Det pratas dock för lite om hur bra saffran är och alla hälsofördelar som saffranet för med sig. Visste du till exempel att saffran innehåller flera nyttiga näringsämnen och antioxidanter? 

Är saffran nyttigt & vad är saffran bra för?

Här listar vi hälsofördelar med saffran och olika anledningar till varför du bör inkludera den gyllene kryddan i din kost, mer än bara i lussebullar, samt varför du bör överväga att sälja saffran med klassen eller laget! Du får även svar på svar på om saffran är nyttigt och vad saffran är bra för!

Saffran motverkar nedstämdhet & depression

Saffran har visat sig ha en positiv inverkan på trötthet, nedstämdhet och depression. Detta eftersom man hävdar att saffran verkar antidepressivt då det håller serotonin och dopamin-nivåerna jämna. Flera kosttillskott innehåller därför saffran av just den anledningen.

Förbättrad sömn & minskad utmattning

Saffran har även visat sig ha en lugnande effekt vilket kan främja sömnen. Därför är det inte ovanligt att dricka saffrans-te innan läggdags. Förutom det är saffran även bra för att minska utmattning och trötthet.

Saffran lindrar PMS

Studier har visat att saffran är bra för den känslomässiga balansen hos de som lider av PMS. Det har visat sig att det faktiskt inte bara hjälper att äta saffran, utan även att lukta på kryddan.

Motverkar ALS och MS

Crocin, ett ämne som ingår i saffran, har visat sig vara bra för att skydda hjärncellerna och motverka sjukdomar som ALS och MS.

Saffran hälsofördelar - sälj saffran

Nu hoppas vi att ni lärt er mer om alla hälsofördelar med saffran. Med oss kan du sälja saffran av högsta kvalitet med laget eller klassen, både riskfritt och enkelt. Vi har dessutom, på våra kunders begäran, även tagit in mald saffran. Utöver det kan ni nu sälja saffran genom en personlig webbshop som gör er försäljning ännu enklare än tidigare. Ta reda på mer om hur ni gör för att sälja saffran!

Sidan uppdaterades våren 2024.