klassresa till liseberg

Klassresa till Liseberg: En oförglömlig upplevelse i Göteborg!

Klassresa till Liseberg - Tips & information

Drömmer er klass om en fartfylld och spännande klassresa? Då är nöjesparken Liseberg i Göteborg det perfekta valet! Sveriges största nöjespark bjuder på en magisk upplevelse fylld av skratt, adrenalin och gemenskap. Oavsett om ni gillar berg-och-dalbanor, karuseller, spel eller shower, har Liseberg något för alla i klassen.

Varför klassresa till Liseberg?

Så varför ska man åka på klassresa till Liseberg egentligen? Det är perfekt för er som åker på klassresa till Göteborg och vill ha en mer fartfylld dag med skrik, skratt och kittel i magen. Här nedan radar vi upp en lista med anledningar till varför en klassresa till Liseberg är en god idé!

Liseberg är perfekt för en klassresa

 • Unik atmosfär: Liseberg har en magisk atmosfär med vackra blomsterarrangemang, gnistrande lampor och klassisk nöjesparksmusik. Att vara här med klassen och uppleva detta tillsammans är något ni sent kommer att glömma. Som sagt, oavsett om ni älskar berg-och-dalbanor eller inte så finns det garanterat något för samtliga i klassen att hitta på här om ni åker på klassresa till Liseberg.
 • Stort utbud av åkattraktioner: Med över 30 åkattraktioner, allt från milda till vilda, hittar ni garanterat något som passar alla i klassen. Vem är modigast i klassen? Och vilken berg-och-dalbana tycker ni är roligast?
 • Spännande spel: Testa lyckan i spelkioskerna och vinn fina priser. Tävla mot varandra eller i lag och vinn choklad till hela klassen!
 • Underhållning för alla: Njut av shower, livemusik, teaterföreställningar och parader när ni åker på klassresa till Liseberg. Kolla in deras program över evenemang och konserter!
 • God mat och dryck: Här kan ni hitta allt från hamburgare och pizza till glass och godis i Lisebergs många restauranger och kiosker. 
 • Perfekt läge: Liseberg ligger centralt i Göteborg, nära till andra sevärdheter och shopping. Därmed passar det perfekt att besöka Liseberg om ni är på klassresa i Göteborg.
 • Pedagogiska inslag: Koppla ihop klassresan till Liseberg med en pedagogisk inlärning genom att besöka Lisebergs Universeum. Här finns massor av kunskap att hämta, samt upplevelser, äventyr & vänner! Ni kan under expedition rymden ta del av en 3D-upplevelse om vårt solsystem hela vägen ut till Big Bang, men även se havets hemligheter, jordobservatoriet, kemimysteriet och mycket mer!

Planera er klassresa till Liseberg

För att er klassresa till Liseberg ska bli en succé, är det bra att planera så mycket som möjligt i god tid. Här nedan ger vi er några tips så ni kan få en så bra klassresa till Liseberg som möjligt!

 • Boka i förväg: Köp era biljetter till Liseberg online i god tid för att slippa köer och säkra ert besök på klassresan.
 • Välj rätt dag: Vissa dagar kan vara mer välbesökta än andra. Kolla Lisebergs webbplats för information om aktuella öppettider och evenemang, samt så klassresan inte krockar med något viktigt prov. 
 • Bestäm en budget: Sätt en budget för klassresan och informera klassen om vad som ingår och hur mycket pengar de behöver tjäna till klassresan.
 • Planera transport: Hur tar sig klassen till Liseberg? Tåg, buss eller spårvagn är bra alternativ oavsett var i Sverige ni befinner er.
 • Packa smart: Ta med bekväma skor, solskydd, regnkläder och vattenflaska beroende på säsong. Läs även på på Lisebergs hemsida vad ni får ha med er in i parken så ni slipper göra er av med något utanför.
 • Ladda ner Lisebergs app: Liseberg har faktiskt en egen app! I appen kan ni se kötider, karta över parken och planera er klassresa till Liseberg ordentligt. Utöver det kan ni även ställa er i kö digitalt så ni slipper spendera majoriteten av dagen i kö.
 • Förbered eleverna: Informera klassen om Lisebergs regler och säkerhetsföreskrifter så att alla följer dessa.
 • Ha kul! Klassresan till Liseberg ska vara en rolig och minnesvärd upplevelse för hela klassen. Pressa inte varandra till att åka attraktioner som man inte vill och lämna inte någon ensam. 

Tips för en lyckad klassresa till Liseberg

 • Samarbeta: Dela upp klassen i mindre grupper som kan utforska parken tillsammans. Grupperna kan ni sedan byta efter några timmar. Då är det bra om ni har bestämt en tid och plats när ni ska mötas hela klassen så att alla får vara med alla. 
 • Var flexibla: Planera inte in för mycket, utan ha tid för spontana aktiviteter och låt klassen göra det dem känner för under sin dag på Liseberg.
 • Ta pauser: Det kan bli tröttsamt att vara i parken en hel dag. Ta regelbundna pauser för att äta, dricka och vila. Stäm även av så ingen är ensam och att alla känner sig bekväma. 
 • Var positiva: Skapa en positiv och peppande atmosfär i klassen under klassresan till Liseberg. Mycket handlar om inställning oavsett om vädret är med er eller inte.
 • Fånga minnen: Ta bilder och filmer för att bevara minnena av klassresan till Liseberg. Häng sedan upp dessa i klassrummet så ni kan kolla tillbaka på de tillsammans.

Liseberg – en klassresa för alla

En klassresa till Liseberg är en perfekt aktivitet för att stärka klassgemenskapen och skapa minnen som varar livet ut. Oavsett om ni är en liten klass eller en stor grupp, har Liseberg något att erbjuda alla. Dessutom passar det så bra för en klassresa då det inte bara är en nöjespark utan det finns så mycket annat att hitta på också.

Vad händer på Liseberg 2024

År 2024 är det mycket som händer på Liseberg och ni vill garanterat inte missa det! Här nedan har vi delat upp det i två listor med tips på saker ni inte får missa att kolla upp när ni åker på klassresa till Liseberg.

Konserter på Liseberg 2024

Här ser ni ett urplock av vad som komma skall under våren och sommaren 2024 på Liseberg. Förutom dessa otroliga artister kommer många fler att bjuda på en show på Lisebergs scener. Kolla in fler artister & framträdanden för att veta vilken artist er klass önskar timea när ni åker på klassresa till Liseberg!

 • 17 maj - Mapei
 • 8 juni - Newkid
 • 13 juni - Hooja
 • 14 juni - Cherrie
 • 19 juni - Daniel Adams-Ray
 • 27 juni - Jessie J
 • 12 juli - Hanna Ferm
 • 19 juli - Måns Zelmerlöw
 • 7 augusti - Timbuktu 
 • 23 augusti - Veronica Maggio

Åkattraktioner på Liseberg

Liseberg kryllar av spännande och nervkittlande åkattraktioner, både för stora & små. Här nedan listar vi några utav dem och sedan kan ni kolla in fler av Lisebergs attraktioner på deras hemsida beroende på vilken säsong ni planerar att åka på klassresa till Liseberg.

 • Balder - "Låt Balder ta dig med över höga berg och djupa dalar. En genuin berg-och-dalbana i trä som får dig att såhär flyga genom takbjälkarna!"
 • AtmosFear - Utmana klasskompisarna samtidigt som ni får ta del av den fina utsikten från 146 meters höjd.
 • FlumeRide - I denna attraktion får ni åka genom vattenfall och snabba svängar tills ni nästintill faller fritt vid 14-metersfallet.
 • Helix - Skandinaviens längsta och mest maxade berg-och-dalbana. Här får ni, på kortare tid än två minuter, uppleva allt från air time och dubbla accelerationer till 4,3 G-krafter upp till 100 km/h.

Vad kostar en klassresa till Liseberg?

Så vad kostar det egentligen att åka på klassresa till Liseberg? Detta varierar självklart beroende på vad ni vill ska ingå i priset som ni betalar men vi utgår från att ni till exempel är 28 elever i klassen. Samtliga vill då ha entré men även åkpass för att kunna åka obegränsat med åk under dagen. Ni kan även välja att köpa till en matkupong för varje elev i klassen för att göra det enkelt. Allt detta, det vill säga entré, åkpass & matkupong, skulle sammanlagt gå på 470 kronor per person.

470 kronor x 28 elever = 13 160 kronor. Detta löser ni enkelt att tjäna ihop till klassen med vår hjälp!

Tjäna pengar för att åka till Liseberg

Behöver ni tjäna pengar till klassen för att ha råd att åka på en klassresa till Liseberg? Inga problem! Vi på Säljdirekt har lång erfarenhet av att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till gemensamma äventyr tillsammans, däribland roliga klassresor. Enligt oss är det viktigt att alla har lika förutsättningar och lika goda möjligheter att följa med på klassresan till Liseberg och då är det perfekt att eleverna samlar in pengarna tillsammans.

Vi utgår fortsatt från exemplet här ovan med att ni är en klass på 28 elever som vill ha entré, åkpass & matkupong. Då skulle ni behöva tjäna 13 160 kronor för att ha råd att åka på klassresa till Liseberg. En god idé är då att ni säljer parmesanost och beställer vårt silverpaket, det vill säga 216 stycken. Detta för att enkelt tjäna 13 608 kronor till klassresan. I och med att vi utgår från att ni är 28 stycken i klassen så behöver ni endast sälja 7-8 ostar per elev för att nå ert mål!

Börja planera er klassresa till Liseberg redan idag! Vi hoppas att detta blogginlägg har inspirerat er att planera en klassresa till Liseberg!