salja-med-klassen

Sälja med klassen

Här delar vi med oss av allt ni behöver veta för att sälja med klassen!

Vill er skolklass tjäna pengar tillsammans för att kunna åka iväg på ett gemensamt äventyr? Kanske en klassresa? Här ger vi alla tips ni kan tänkas behöva för att sälja med klassen!

En klassresa är något som många elever vill åka iväg på, det kan vara både utvecklande för en själv och främja gemenskapen och sammanhållningen. Vi tror att det är en god idé att klassen tillsammans tjänar ihop pengarna som krävs för att möjliggöra en klassresa. Detta eftersom risken för att någon lämnas utanför minskas, samtidigt som det blir roligare för barnen att åka iväg på något som de själva kämpat för. 

Vad ska man sälja med klassen?

Först och främst är det viktigt att er klass säljer något som era kunder faktiskt vill ha och tycker om. Då gör det att även folk som inte känner er personligen kan vara intresserade av att köpa och stötta er klass. Sedan är det viktigt att ni säljer något av hög kvalitet så era kunder blir nöjda och kan tänka sig att köpa av er klass fler gånger framöver. Tips på något som är uppskattat att sälja året om med klassen är vår goda parmesanost! Det är en produkt av hög kvalitet som är älskad av många. Det är även något som de flesta använder ofta och verkligen uppskattar.

Kom fram till varför ni vill sälja med klassen

Diskutera tillsammans med samtliga i klassen varför ni vill tjäna pengar tillsammans. Vad är ert mål? Genom att komma överens om ett gemensamt mål gör ni det mer konkret för er. Detta i sin tur gör det lättare för alla att kämpa för att uppnå det. Dessutom kan ni då räkna på hur mycket ni behöver sälja för att ha råd med det ni vill göra. Tips! Använd uträknaren som finns på startsidan för att räkna ut hur mycket just er klass kan tjäna beroende på hur många ni är och vilken av våra produkter ni vill sälja.

Behöver ni tips på resmål för er klassresa, både inom Sverige och utanför, kan ni spana in vårt blogginlägg om det!

Hur går man till väga med en klassförsäljning?

Att sälja med klassen behöver som sagt inte vara komplicerat eller tidskrävande. Vi har utformat olika lösningar som gör att ni kan välja det tillvägagångssättet som passar er klass bäst. När ni har bestämt vad ni vill sälja så kan ni antingen beställa hem produkterna direkt och sälja med dem i handen. På så sätt har ni en produkt att visa upp för era kunder och kunden har möjlighet att få produkten med en gång. Detta är grundidén med Säljdirekt, att ni säljer med produkterna i handen och behåller förtjänsten direkt. Ni erhåller en faktura med 30 dagars betaltid från det att ni mottagit leveransen. Fakturan är exklusive förtjänsten just för att ni ska få behålla den direkt.

Alternativt, kan ni registrera en webbshop och ta upp beställningar i förväg. Webbshoppen går dock självklart bra att använda även om ni redan beställt hem produkterna. Klassens kontaktperson registrerar er klass och skapar en webbshop, och därefter kan samtliga i klassen registrera sig som försäljare genom en länk som kontaktpersonen får till sin mail. De registrerade försäljarna får därefter en personlig länk att dela per sms, mail och sociala medier. På så sätt kan ni nå ut till en ännu större målgrupp och lyckas sälja ännu mer med klassen!

Förutom detta finns det även säljblad för utskrift på respektive erbjudandesida, samt säljande bilder att dela på sociala medier. Allt material är framtaget för att det ska bli så enkelt som möjligt för er att sälja med klassen.

Tips för er som ska sälja med klassen

  • Dela med er av säljtips till varandra och peppa varandra!
  • Lägg ut säljblad på era föräldrars arbetsplatser så deras kollegor kan stötta er klass
  • Dela en säljande bild på sociala medier 
  • Dela länken till er webbshop på sociala medier, Facebook-grupper & mailtrådar
  • Sälj produkter som de flesta använder i ofta, till exempel parmesanost

Nu hoppas vi att ni känner er redo att sälja med klassen och hör av er till oss om ni har några som helst funderingar! 

Detta inlägget publicerades våren 2024