sälja saffran

Sälj saffran - En rolig och lönsam aktivitet

Sälja saffran & tjäna pengar

Söker du efter en rolig och lönsam aktivitet för din klass eller ditt lag? Att sälja saffran med oss på Säljdirekt under hösten är ett perfekt alternativ! Saffran är en dyr & högst omtyckt krydda som är eftertraktad av många kring jul. Genom att sälja saffran kan du och dina klasskamrater eller lagkamrater tjäna en rejäl summa pengar till klasskassan eller lagkassan. Vi erbjuder både trådsaffran & mald saffran för att ni ska lyckas ordentligt när ni säljer saffran med oss!

Varför sälja saffran?

Det finns många fördelar med att sälja saffran med oss på Säljdirekt, bland annat dessa här nedan:

 • Det är en rolig och social aktivitet. Att sälja saffran tillsammans med dina klasskamrater eller lagkamrater kan vara ett roligt sätt att umgås och lära känna varandra bättre. Dessutom ger det er möjligheten till att åka iväg på ett roligt äventyr tillsammans. Vad sägs om en klassresa eller efterlängtad turnering med fotbollslaget?
 • Det är en lönsam aktivitet att sälja saffran. Saffran är en eftertraktad krydda, främst kring jul. Därför kan ni tjäna en rejäl summa pengar till klassen eller laget genom att sälja den med oss. Ni kan få upp till hela 50% förtjänst per såld saffransburk!
 • Det är en lärorik aktivitet. Ni har chansen att lära er om saffran, dess historia och hur den odlas. Samt hur man på bästa sätt når ut till kunder och hur en försäljningsprocess kan gå till. Det gör även att ert mål blir roligare att genomföra eftersom ni har tjänat ihop till det tillsammans.
 • Det är en miljövänlig aktivitet. Vår saffran från Antonio Sotos är en ekologisk krydda som odlas utan bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Hur man säljer saffran med klassen eller laget

Det finns några olika sätt att sälja saffran och mald saffran med oss på Säljdirekt på.

 • Sälj direkt: Om ert lag eller klass vill sälja saffranet med produkten i handen kan ni börja med att beställa hem antalet saffransburkar ni planerar att sälja. Därefter kan ni genomföra snabba affärer då ni redan har produkterna hos er.
 • Ta upp beställningar först: Om er klass eller lag hellre vill ta upp beställningar först, innan ni beställer hem saffranet, går det jättebra. Då kan ni använda er av fysiska säljblad och en säljande bild att dela på sociala medier. Eller så kan ni registrera en webbshop och sälja digitalt. Självklart kan ni även om ni har beställt hem saffranet först använda er av nedanstående hjälpmedel för att lyckas sälja ännu mer!
  • Via fysiska säljblad: Ni kan skriva ut fysiska säljblad som ni kan lägga ut på föräldrars jobb, i skolan, i klubbhuset eller i trapphuset. Där kan era kunder då skriva hur mycket saffran de vill köpa av er och sina kontaktuppgifter. På så sätt kan ni enkelt kan få tag på dem när ni levererar saffranet.
  • Via säljande bild på sociala medier: Ni kan även dela en säljande bild på saffranet på era sociala medier, så som Instagram eller Facebook. Då kan de som ser bilden kontakta er om de vill köpa saffran av er.
  • Via personlig webbshop: Om ni vill sälja digitalt går det hur bra som helst. Er klass eller lags kontaktperson registrerar då er grupp och skapar en webbshop åt er. Därefter registrerar sig samtliga i klassen eller laget som försäljare på webbshoppen. När ni har registrerat er som försäljare får ni ett mejl med inloggningsuppgifter till er personliga sida, samt en personlig länk att dela per mejl, sms eller sociala medier. Genom den länken kan era kunder lägga beställningar av er - snabbt & enkelt.

Sälja saffran till släkt & vänner längre bort

Glasburken, som saffranet levereras i, går utmärkt att skicka i ett kuvert med posten. Detta gör att ni enkelt kan sälja till släkt och vänner som bor i andra delar av landet och därmed öka er försäljning. 

Saffranets hållbarhet

Tack vare den höga kvaliteten och den praktiska och fina glasburken håller saffranet länge. 

Tips för att sälja saffran

 • Konkurrenskraftigt pris. Saffran är en dyr krydda men det bör fortfarande säljas till ett bra pris som era kunder är beredda att betala. Detta möjliggör vi på Säljdirekt då ni säljer en glasburk med 2 gram lyxigt saffran för 120 kronor.
 • Erbjud tråd eller malt saffran. Ni kan sälja både mald saffran och trådsaffran beroende på vad era kunder helst vill ha. 
 • Marknadsför er försäljning av saffran effektivt. Använd era sociala medier och säljblad för att marknadsföra er saffransförsäljning.
 • Var trevlig och professionell. När ni säljer saffran, var trevlig och professionell och ge god kundservice. Informera kunderna om varför ni säljer saffran, det vill säga vad ni samlar in pengar till, samt när de kan förvänta sig leverans.

Sälja saffran med Säljdirekt

Vill ni sälja saffran för att tjäna pengar till klassen eller laget med oss på Säljdirekt? Då kan ni kolla in vår erbjudandesida för saffran och läsa vidare här nedan. Vårt saffran, från Antonio Sotos, är av högsta kvalitet. Ni kan välja mellan våra färdiga paket, brons, silver eller guld, beroende på hur mycket saffran ni vill sälja. Om ni vill sälja färre burkar än vad som ingår i bronspaketet kan ni beställa ett järnpaket och uppdatera till valfritt antal. 

Utefter hur mycket saffran ni säljer beräknas er bonus, det vill säga hur mycket mer ni tjänar per såld burk utöver grundförtjänsten på 48 kr/burk. Om ni beställer bronspaketet får ni 432 kronor i bonus. Det vill säga 3 kronor extra per såld saffransburk (51 kronor). Om ni beställer silverpaketet tjänar ni istället 55 kronor per saffransburk och om ni beställer guldpaketet tjänar ni 60 kronor per burk. Detta gör att ju mer saffran ni säljer, desto högre blir er procentuella förtjänst. Detta är väldigt bra för att hålla samtliga i klassen eller laget motiverade när ni säljer saffran för att tjäna pengar till er gemensamma kassa.

Sälja saffran till klassresa

Är ert mål med att sälja saffran till klassresan? Kanske går ni sista året på gymnasiet och vill ha råd med att åka iväg på en klassresa utomlands tillsammans? Eller vill ni besöka Göteborg tillsammans med klassen? Då är det en god idé att sälja saffran för att ha råd med er klassresa!

Sälja saffran med föreningen

Vill ni sälja saffran med föreningen? Kanske för att ha råd med att ny utrustning till klubben eller göra kul aktiviteter med alla lag inom föreningen tillsammans? Vad sägs om ett hockeyläger med hockeylaget? Oavsett vad ert gemensamma mål är så hjälper vi er att sälja saffran med föreningen!

Lycka till med att sälja saffran

Att sälja saffran med klassen eller laget ska vara en rolig, lönsam och lärorik aktivitet. Det är ett perfekt sätt att umgås, tjäna pengar och sprida julstämning! Om ni skulle vara intresserade av att sälja saffran kombinerat med julblommor så kan ni kolla in vårt julsortimentTulpankungen. Hör av er om ni har några som helst funderingar & stort lycka till med att sälja saffran!

 

Detta inlägg publicerades våren 2024.